nedelja, 03. november 2013

Ko je potrebno porabiti ostanke iz hladilnika

Danes sem se glede na to, da je nedelja in tako tudi več časa, želela posvetiti pripravi kakšne nove jedi za kosilo, in sicer take, ki se je še nisem nikoli lotila. Čeprav izredno rada kuham in me kuhanje sprošča, ter zato tudi veliko kuham, pa še zmeraj priznam, da obstaja ogromno jedi, ki jih še nisem nikoli pripravila, a bi se jih želela naučiti. To so predvsem takšne jedi in sladice, katerih priprava je časovno daljša in kompleksnejša, pa se jih zato nikoli ne lotim, ker me vedno preganja pomanjkanje časa in tako potem raje pripravim jedi, ki so hitreje pripravljene. 

Hja, vem, tudi meni ni všeč ta današnji hiter tempo življenja in tudi jaz sem samo sebe že velikokrat zalotila pri razmišljanju v stilu "ko bi dan bil vsaj za kako uro daljši...". Ampak se bom potrudila svoj urnik organizirati tako, da bom našla tisti dodatni čas, da zadostim moji strasti do priprave novih jedi. To sem obljubila sama sebi :)

Ko sem tako razmišljala kaj bi pripravila in pogledala, kaj imam v hladilniku, sem ugotovila, da me tam čaka nekaj živil, ki jih moram nujno porabiti, saj bi drugače romala naravnost v koš za smeti. Nujno sem namreč morala porabiti šparglje in šampinjone. Tako sem si rekla, da ne bom nič kaj komplicirala in misija pripraviti nekaj novega, je padla v vodo. 

Pripravila sem popečene medaljone svinjske ribice, ki sem jih začinila zgolj s soljo in sveže mletim poprom, iz špargljev in šampinjonov sem pripravila omako, ki sem ji dodala kislo smetano, timijan in pikico sveže iztisnjenega limoninega soka (morda se bo komu zdela kombinacija limone in kisle smetane malo prekisla varianta, a sama obožujem okus limone, seveda če je limona dodana v zmernih količinah), v pečici pa popekla krompir z zelišči. Krompir najraje spečem tako, da v pekač položim peki papir. Zdi se mi, da je krompir tako najlepše zapečen in tudi ne sprime se na pekač. Malo sem še okrasila krožnik in voilà, končni izdelek je tole:

Ni komentarjev :

Objavite komentar