sreda, 21. maj 2014

Kako sem vstopila v novo življenjsko obdobje in slavnostni meniPa sem dočakala tudi jaz – svojo številko 30. Ko se ozrem nazaj, ne morem verjeti, kako hitro so minila leta, pa čeprav se mi je včasih zdelo, da eno leto traja celo večnost. V meni so se te dni prepletali raznorazni občutki, vsi pomešani med seboj. Bilo je malo nostalgije pa tudi malce otožnosti in hrepenenja, v glavnem pa ena velika radost in pričakovanje, prepleteno s polno košaro želja, malih in velikih ciljev, ki jih v življenju še želim izpolniti. Ampak, veliko sem jih tudi že izpolnila in to me navdaja z zadovoljstvom. Kakorkoli, življenje je treba znati živeti in uživati vsak trenutek, dihati s polnimi pljuči in ceniti tisto kar imamo. Niti ni dobro pozabiti na hvaležnost. Saj nas hvaležnost opominja na vse dobro, kar nas obdaja in odganja tiste črne misli daleč, daleč stran.

 Pretekli petek sem najprej pripravila majhno pogostitev za sodelavce v službi. Pripravila sem mešane kanapeje, eni so bili s suho salamo, spet drugi z mešanimi vrstami sira, ter posuti z orehi ali z dodano bazilko. Kanapeje mi je pridno pomagal narediti moj dragi, da je čas hitreje minil in da je bilo bolj zabavno. Skupaj sva pripravila tudi namaz iz masla in zelišč, s katerim sva premazala kanapeje. Seveda ni smelo manjkati tudi nekaj sladkega - muffini z malinami, po že večkrat preizkušenem receptu. Zraven se je odlično prilegel še kozarec penine rose.


Za vikend pa sem gostila mamo in njenega prijatelja. Pripravila sem slavnostni šesthodni meni, ki se je prelevil v pravo slow food varianto, pa čeprav to ni bil ravno prvotni namen. Tako smo se družili, jedli in uživali ob dobrem vinu kar celih šest ur ali pa še kako minuto dlje. 

Slavnostni meni delim tudi z vami. Recepta za sorbet iz citrusov in rižoto s tartufato v pršutovem ovoju lahko že najdete na blogu, ostale recepte pa bom v bodoče še objavila. Torej, meni je izgledal takole:~
bučkine rolice z zeliščno ricotto 
~
~
~
~
svinjski medaljončki na pireju iz timijanove zelene z jurčkovo omako,
solata iz treviškega radiča s koromačem
~
jagode Romanov
Ta vikend pa me čaka še rojstnodnevni piknik. Odločila sem se pomešati posebne jedi s tistimi klasičnimi, saj je treba upoštevati tudi tiste jedce, ki neradi toliko preizkušajo novo in drugačno. Seveda bom objavila tudi piknik jedi. No, upam, da nam ne bo zagodel dež in bomo piknik lahko izpeljali.


4 komentarji :

 1. Uuu, kako lepo si se potrudila :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala, za tako okroglo številko pa se je že spodobilo ;)))

   Izbriši
 2. Mmhmhm čudovito. Vse najboljše in prekrasno druženje na pikniku!

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala za čestitke. Bomo zagotovo uživali na pikniku, če bo le zdržalo brez dežja ;)

   Izbriši